Question
Aggiornato il
8 nov 2018
- Giapponese
-
Inglese (Stati Uniti)
-
Inglese (Regno Unito)
-
Polacco
Domande Polacco
Co jest Sok z owoców robiony w domu?
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Polacco
- Inglese (Stati Uniti) Quasi esperto
文法は正しくないです。「Sok z owoców robiony w domu」の意味について質問しますか
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Polacco
co ? jeśli chodzi o tym jakie soki sa robione w domu to ruze każdy robi taki jaki mu smakuję
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Polacco
Kompot to sok z owoców robiony w domu np. Kompot ze śliwek to domowy sok ze śliwek (polacy piją go do obiadu)
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Polacco
- Giapponese
@VictoriaPrime My textbook asked me to write a word and only the hint that was given was sok owoców robiony w domu.
- Polacco
- Inglese (Stati Uniti) Quasi esperto
@katsuki_nag
So just for future about questions:
If you got a word and want to know a definition, use:
Co znaczy/Co oznacza słowo "X" / zdanie "X"? (słowo - word, zdanie - sentence).
eg.:
「Co oznacza słowo "autobus"?」
「Co znaczy zdanie "kolega poszedł do domu"?」
If you are looking for synonyms or you have a short definition in a crosswords style (like was in your case), use:
Jak można inaczej nazwać "X"?
eg.:
「Jak można inaczej nazwać "sok z owoców robiony w domu"?」
If you got a definition and looking for a word for it, use:
Czego to jest definicja? "X".
eg.:
「Czego to jest definicja? "Pojazd na kołach napędzany silnikiem, służący do przewozu osób lub ładunków".」
As you can see, "" are used for separate thing, which you are asking about, and it's very helpful. That are few only few ways of asking, but maybe can helpful for you :)
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Giapponese
- Polacco
@katsuki_nag
You can simply ask like this:
Co to jest x?
Co to jest sok z owoców robiony w domu?
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Polacco
it means: juice that was made at home
Questa risposta ti è stata d'aiuto?