Question
Aggiornato il
24 ott 2016
- Portoghese (Brasile)
-
Inglese (Stati Uniti)
Domande Turco
Che cosa significa Seyirlik değil ömürlük olsun ?
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Turco
Not temporary, let it be for a lifetime
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Arabo Quasi esperto
- Curdo
- Inglese (Stati Uniti) Quasi esperto
@leo_: can u tell me that
( lik , lık , luk, lük )
at the end is used for ??
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Portoghese (Brasile)
- Turco
@Hazha: lik, lık, luk, lük is suffix to creat a noun from another noun.
-lik (lık, luk, lük) eki
-To create tools name from a noun
göz - lük
kalem - lik
kol - luk
çiçek - lik
-to create place name
kitap - lık / sahan - lık
kömür - lük / taş - lık
-to create job names
demir - ci - lik / satı - cı - lık
çiçek - çi -lik / yağ - cı - lık
-to create abstract nouns
güzel - lik / iyi -lik
insan - lık / cimri -lik
... Gibi
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Arabo Quasi esperto
- Curdo
- Inglese (Stati Uniti) Quasi esperto