Question
Aggiornato il
18 feb 2019
- Filipino
-
Olandese
-
Giapponese
-
Inglese (Stati Uniti)
Domanda chiusa
Domande Olandese
Qual è la differenza tra hun e zijn ?Sentiti libero di rispondere con un esempio.
reaaly getting confused over when I need to use hun in place of meervoud zijn (zij zijn, hun jasje, zijn jasje, enz)
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Olandese
I don't understand the assignment that you've been given. 😌 But underneath you can find an explanation of the use of hun/zijn.
🔸Possessive pronouns:
mijn-jouw-uw-haar-zijn-
ons/onze-jullie-hun
zijn = his
* Hij woont in zijn huis.
hun = their
* Zij wonen in hun huis.
_____________________________
🔸Personal pronouns:
mij-jou-u-hem-haar-het-
ons-jullie-hun/aan hen/hen
hun = them (indirect object without preposition)
* Ik geef hun een cadeautje.
* Ik stuur hun een brief.
_____________________________
🔸Verb:
ben-bent-is-zijn
zijn (infinitive)
zijn = are (plural)
* Wij zijn hier.
* Jullie zijn hier.
* Zij zijn hier.
zijn = to be (infinitive)
* Zij willen hier zijn.
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Filipino
- Olandese
- Filipino
- Olandese