Question
Aggiornato il
5 apr 2019
- Inglese (Stati Uniti)
-
Olandese
Domanda chiusa
Domande Olandese
Qual è la differenza tra geen e niet ?Sentiti libero di rispondere con un esempio.
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Inglese (Regno Unito) Quasi esperto
- Cinese semplificato (Mandarino)
- Cinese tradizionale (Hong Kong)
geen means you don't have something
and niet means no.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Olandese
it means the same but you use it in an other sentence
Ik heb die auto NIET
ik heb GEEN auto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Olandese
A quick copy-paste of a previous answer of mine.
🔷 We use 'geen' in front of:
1. an indefinite noun
2. an adjective+an indefinite noun.
3. Exception:
Unless this is preceded by a preposition.
Examples of the use of 'geen':
* Ik heb geen huis. (1)
* Hier staan geen huizen. (1)
* Hij heeft geen mooi huis. (2)
* Ik zie geen mooie huizen. (2)
* Zij spreekt geen Nederlands. (1)
🔷In all other cases we use 'niet'.
Examples of the use of 'niet':
* Ik ga niet.
* Ik weet het niet.
* Ik ben John niet.
* Ik ben niet in Nederland.
* Het is niet mooi.
* Het is niet hier.
* Ik woon niet in een mooi huis.
(3, see above)
* Dit is niet het mooie huis van Linda.
(definite, because of 'het')
* Dit is niet de nieuwe auto van Jan.
(definite, because of 'de')
* Dit is niet mijn huis.
(definite, because of 'mijn')
* Ik wil niet deze auto, maar die auto.
(definite, because 'deze')
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?