Question
Aggiornato il
6 lug 2019
- Arabo
-
Turco
Domande Turco
Qual è la differenza tra السلام عليكم e مرحبا ?Sentiti libero di rispondere con un esempio.
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Turco
- Inglese (Stati Uniti) Quasi esperto
Salam alaykum is used for an Islamic greeting.
Merhaba is used for a regular greeting.
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Arabo
But please give me the answer in turkish langauge🙏🙏
- Turco
- Inglese (Stati Uniti) Quasi esperto
@faycalaytali942
Selam aleykum, İslami bir selam verme ifadesidir. Dini selam vermek için kullanabilir.
Merhaba, her zaman kullanılan sıradan bir selam verme ifadesidir.
(Tabii Türkçede böyle.)
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Arabo
- Turco
@faycalaytali942 Sen de biliyorsun ki 'Esselamu aleyküm' Allah'ın selamıdır ve bunu sadece müslümanlar kullanır.'Merhaba' ise genel bir selamlaşma kelimesidir,İngilizcedeki 'Hi' gibi ve herkes tarafından kullanılır.
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?