Question
Aggiornato il
7 dic 2016
- Giapponese
-
Olandese
-
Inglese (Regno Unito)
Domande Olandese
Qual è la differenza tra terwijl e tijdens ?Sentiti libero di rispondere con un esempio.
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Olandese
Deze woorden betekenen hetzelfde maar ze worden in de zin verschillend gebruikt.
* Hij drinkt wijn tijdens het eten. (= during, at)
* Hij drinkt wijn terwijl hij eet. (= while)
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Giapponese
Dus voor naamwoorden kan ik tijdens zetten, voor zinnen kan ik terwijl gebruiken?
- Olandese
Ja, voor zelfstandige naamwoorden (nouns) kun je 'tijdens' zetten. Dus 'tijdens' is een voorzetsel (a preposition).
Na 'terwijl' komt een zin. Dit is een bijzin (a subclause). Dus 'terwijl' is een voegwoord (a conjunction).
Na 'terwijl' komt altijd een bijzin. In een bijzin staan alle werkwoorden achteraan:
* Hij drinkt wijn terwijl HIJ 's avonds van 20.00 tot 24.00 uur samen met zijn kinderen en zijn vrouw in zijn keuken rijst, vlees, groente en fruit EET.
Dus:
Hij drinkt wijn (hoofdzin)
terwijl hij ......... eet (bijzin)
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Giapponese
- Olandese
- Yiddish
- Inglese (Stati Uniti)
Can someone answer this in English so I understand too? :D
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Olandese
Sure.
Tijdens = during
(preposition, used with a noun)
* Hij drinkt wijn tijdens het eten. (He drinks wine during his meal)
Terwijl = while
(conjunction, connects a head-clause with a sub-clause)
* Hij drinkt wijn terwijl hij eet. (He drinks wine while he is eating)
Head-clause has normal word-order (subject - 1st verb - all other words):
* Hij drinkt wijn.
Sub-clause has different word-order (all verbs at the end of the sub-clause):
* .... terwijl hij vanavond thuis met zijn vrouw en kinderen rijst, groente, vlees en fruit EET.
(.... while he is eating rice, vegetables and meat at home this evening together with his wife and children)
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?