Question
Aggiornato il
Utente eliminato
1 set 2019
Domande Olandese
Qual è la differenza tra wat e waar ?Sentiti libero di rispondere con un esempio.
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Olandese
- Esperanto Quasi esperto
According to my understanding using a dictionary:
wat = što, šta, sto
and
waar = gdje, gde
In English wat = what and waar = where.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
Utente eliminato
Dankje! Ik vraag me eigenlijk af wanneer "waar" en wanneer "wat" wordt gebruikt in plaats van "what" in het Engels, bijvoorbeeld in zinnen zoals:
Wat is jouw naam?
Wat voor bloem is dat?
Waar over gaat het boek?
Waar heb je moeite mee?
Ik zou bijvoorbeeld automatisch "Wat over gaat het boek" zeggen hoewel dat niet juist is, toch? Is er een regel of moet je dit soort dingen gewoon uit het hoofd kennen?
- Olandese
- Esperanto Quasi esperto
Goede vraag. Volgens mij is hier geen regel voor. Ik ben bang dat je het gewoon uit je hoofd moet leren.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
Utente eliminato
- Olandese
- Inglese (Regno Unito)
- Italiano Quasi esperto
Utente eliminato
- Olandese
Een verklaring waarom wij 'waar' gebruiken in plaats van 'wat', zoals de Engelsen, is er niet.
Er is wel deze regel:
In dit geval:
voorzetsel (preposition)
+ persoonlijk voornaamwoord (personal pronoun)
+ GEEN persoon/huisdier
gebruikt het Nederlands dit:
een woord voor een PLAATS (er)
+ voorzetsel.
Hetzelfde gebeurt hier:
* voorzetsel + deze/dit =
hier + voorzetsel
* voorzetsel + die/dat =
daar + voorzetsel
* voorzetsel + iets =
ergens + voorzetsel
* voorzetsel + niets=
nergens + voorzetsel
* voorzetsel + alle =
overal + voorzetsel
En 'met' wordt 'mee' (andere voorzetsels blijven hetzelfde).
Dan krijg je dus:
* Ik heb er moeite mee.
* Ik heb hier moeite mee.
* Ik heb daar moeite mee.
* Ik heb ergens moeite mee.
* Ik heb nergens moeite mee.
* Ik heb overal moeite mee.
En bij een vraag:
* Waar heb je moeite mee?
En in een bijzin:
* Dit is een taal waar ik moeite mee heb.
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
Utente eliminato
- Bielorusso Quasi esperto
- Russo
@teichi omdat ze (@Elske) de beste is, hoor! 😜
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Olandese
Even when she is on holiday in Greece... 🏖🛥🗾 😎
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
Utente eliminato
- Olandese
@teichi
Dank je wel! Wij doen enorm ons best. 😄
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Olandese
Wat means (What) and waar means (Where).
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
Utente eliminato
- Olandese