Question
Aggiornato il
12 dic 2019
- Inglese (Stati Uniti)
-
Portoghese (Brasile)
-
Turco
Domande Turco
Qual è la differenza tra eyvah e eyvallah ?Sentiti libero di rispondere con un esempio.
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Turco
Eyvah ( Alack!/alas!/oh no!) = Beklenmeyen kötü bir olay ya da hoşa gitmeyen bir şey olduğunda veya haber alındığında yaşanan üzüntüyü bildiren kelime.
Eyvah polisler geldi kaçın!
Eyvah şimdi yandık/hapı yuttuk, arabanın benzini/yakıtı bitti.
Eyvah babam trafik kazası geçirmiş.
Eyvallah = Allah'tan geldi, ondan geleni kabul ettik yani gerçekleşen iyi ya da kötü her olay Allah'tan gelir ve ondan gelen iyi de olsa kötü de kabul ettik, razıyız, memnunuz anlamına gelir ama halk arasında öyle olsun, tamam, olur, kabul ediyorum veya teşekkür ederim ve vedalaşırken hoşça kal anlamında kullanılıyor.
Eyvallah sen yardım etmeseydin ben bu işi bitiremezdim.
-Seninle konuşmak istemiyorum
- Eyvallah ( öyle olsun )
Eyvallah(tamam) sen nasıl istiyorsan öyle olsun.
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Inglese (Stati Uniti)
@VerySpecialMan eyvallah dostum. Çok teşekkür ederim ☺️
- Turco
@olimpolimpo A word that expresses sadness when there is an unexpected bad event or something that is not pleasant or when news is received.
Eyvah ( Alack!/alas!/oh no!) = Alas the police officer declined!
Alas, now burned / swallowed the pill, the car's gasoline / fuel ran out.
Alas, my father was in a car accident.
Eywallah Thank you = It came from Allah, we accepted what came from it, so good or bad event comes from Allah, and we accepted it, even if it was good, we accepted it, we were satisfied, but still stayed there, okay, it would be accepted which means goodbye.
Thank you, I couldn't have done it if you hadn't helped me.
-I do not want to talk to you
- Thank you.
Thank you whatever you want.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?