Question
Aggiornato il
27 dic 2019
- Russo
-
Turco
-
Francese (Francia)
Domande Turco
Qual è la differenza tra istemem e istemiyorum ?Sentiti libero di rispondere con un esempio.
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Turco
tenses differences
istemem / geniş zaman / bunu yapmak istemem. / böyle olsun istemem / pazartesi günleri işe gitmek istemem / genellikle ders çalışmak istemem /
istemiyorum / şimdiki zaman / bunu yapmak istemiyorum / böyle olsun istemiyorum / bugün işe gitmek istemiyorum / ders çalışmak istemiyorum /
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco
Время разное у нас в языке. İstemem это значит я вообще не хочу идти в работу или как разговор когда кто-то сказал istemem может быть расстроены против вас. А istemiyorum значит шас не хочу. Особенно сейчас не хочу и несов то есть настоящее время в вашем языке.вы можете думать о слове istemem как средний род потому что у нас в языке нет geniş zaman но есть слово как geniş zaman сегда Например я сегда делаю домашнее задание.Ödevlerimi her zaman yaparım. Я не хочу готовить блюды.это значит вообще не хочу но когда пришли на меня гостей я готовлю. yemek yapmak istemem genel olarak ama misafir geldiğinde yaparım(hazırlarım)
Questa risposta ti è stata d'aiuto?