Question
Aggiornato il
17 apr 2020
- Russo
- Ucraino
-
Inglese (Stati Uniti)
-
Polacco
Domande Polacco
Che cosa significa wytyczona ?
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Polacco
- Inglese (Regno Unito)
It depends on a sentence. It can mean ‘traced’ or ‘established’. It is an adjective in feminine form
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Polacco
Wyznaczona np. trasa, droga.
Wytyczyć/wyznaczyć można też cel do osiągnięcia.
Przykłady:
Niedługo powstanie nowa autostrada. Już wytyczono jej przebieg.
Wytyczyłem sobie trzy cele na ten rok. Będę je po kolei realizował.
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Polacco