Question
Aggiornato il
14 ago 2020
- Inglese (Regno Unito)
-
Malay
-
Spagnolo (Spagna)
Domande Malay
Qual è la differenza tra Terhadap e Kerana e Tentang ?Sentiti libero di rispondere con un esempio.
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Malay
- Inglese (Regno Unito) Quasi esperto
terhadap - towards (something)
kerana - because (of)
tengang - about
not exactly because it still depends on sentences context, but it still can be translated that way
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Inglese (Stati Uniti)
- Malay
Tentang means towards .
Contohnya:Kita haruslah berbuat baik terhadap orang lain.
Kerana-because
Contohnya:Saya suka makan ayam goreng kerana ia sangat sedap.
tentang-about
contoh:Cerita itu mengisahkan tentang seorang budak yang hidup di bandar.
Fyi, we rarely use this 3 words in most daily conversation.anyway,we still use it in writing.^^
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Inglese (Regno Unito)
- Inglese (Regno Unito)