Question
Aggiornato il
25 mar 2021
- Russo
- Ucraino
-
Inglese (Stati Uniti)
-
Polacco
Domande Polacco
Che cosa significa współistnienie ?
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Polacco
- Tedesco Quasi esperto
Oznacza istnieć jednocześnie z czymś
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Polacco
Współistnienie oznacza, że coś istnieje jednocześnie, w tym samym czasie lub miejscu z czymś innym.
Np. Aby w kraju panował pokój, istotne jest pokojowe współistnienie wyznawców różnych religii.
Występuje również czasownik - współistnieć.
Np. W Kanadzie współistnieją dwa języki - angielski i francuski.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Polacco