Question
Aggiornato il
Utente eliminato
27 apr 2021
Domande Turco
Che cosa significa Aq ?
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Turco
its mean “amina koyarim” and this is rude word. this word mean like “fuck you” in english
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco
@Yasminzahran
Forumların, MSN görüşmelerinin vazgeçilmezi aq yanlış kullanılan harf kombinasyonları Listesinde birinci.
Yanlış anlaşılma sonucu "aq"nun itibari sarsılmıştır. Bu konuya açıklık getirmek için bu iki harfin buluşmasını biraz inceleyelim.
aq ne demek?
aq`nun açılımı "anti-quote" dir. Bir mesajdan alıntı yaptığınızda mesaj kodunda beliren "Quote" kelimesi alıntı anlamına geliyor. Yani anti-quote = alıntı yapılamaz!
aq ne gibi durumlarda kullanılır?
aq, diğer bir üyenin alıntı yapmasını istemediğiniz mesajların genelde sonuna eklenir. Mesela:
Paylaşımların için teşekkürler aq
Açıklaması: O kadar alçak gönüllüyüm ki, mesajımı alıntı yapıp bana mesaj yazarak konuya ilgi gösterdiğim ve yorum yaptığım için teşekkür etmene gerek yok.
Başım ağrıyor aq
Açıklaması: Şimdi kesin sen bunu alıntı yapıp geçmiş olsun diye mesaj atacaksın. Peki sen geçmiş olsun diyince geçmiş mı oluyor?`Hayır. Onun için mesajımı alıntı yapmanı istemiyorum (=aq)
1
disagree
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco
@Yasminzahran
Summary:
Basically this abbreviation doesn't contain any bad meaning but in the time people have changed this and turned it to a bad sentence's abbreviation. So,I think that If you use this when you are texting with a Turkish at the first sight he/she might think about the bad meaning of it.But actually this word is the abbreviation of anti-qoute=alıntı yapılamaz.
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?