Question
Aggiornato il
9 gen 2022
- Inglese (Stati Uniti) Quasi esperto
-
Rumeno
-
Francese (Francia)
Domande Rumeno
Qual è la differenza tra nu pot trăi fără o zi să-i văd chipul. e nu pot trăi fără o zi să-l văd chipul. ?Sentiti libero di rispondere con un esempio.
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Rumeno Quasi esperto
Explicaţii pentru ortograma „să-i” şi „săi”
Regula este aceeași: să-i este precedat de o acțiune: A venit să-i dau o carte.
Cratima leagă tot două părți de vorbire diferite ”să”, care ajută la formarea verbului la modul conjunctiv ( eu să dau/ tu să dai/ el să dea) și pronumele personal ”-i” (lui/îi/-i). De asemenea, în acest caz, se scrie cu cratimă deoarece se renunță la folosirea vocalei ”î”, pentru rostirea mai rapidă a structurii, într-o singură silabă. Astfel, exemplul se poate scrie și : A venit să îi dau cartea.
Săi se scrie legat atunci când înțelesul este ”ai lui/ ai ei” : Părinții săi vor veni în vizită săptămâna viitoare.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Inglese (Stati Uniti) Quasi esperto
- Inglese (Stati Uniti)
- Rumeno
the second sentence is used for men and masculine aligned people but it is not correct.
"să-i" it's a shorter form of saying "să îi" .
Here is the correct sentence :
"Nu pot trăi o zi f̲ă̲r̲ă̲ s̲ă̲-̲i̲ văd chipul"
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Inglese (Stati Uniti) Quasi esperto
- Inglese (Stati Uniti)
- Rumeno
- Inglese (Stati Uniti) Quasi esperto
- Rumeno
Nu pot trăi o zi fără să-i văd chipul.
Nu pot trăi o zi fără să-l văd la chip.
O săptămână are șapte zile.
O săptămână fără o zi înseamnă șase zile. (7-1)
Questa risposta ti è stata d'aiuto?