Question
Aggiornato il
15 gen 2022
- Inglese (Stati Uniti)
- Curdo
-
Turco
Domande Turco
Qual è la differenza tra Iç e Içer e Ye e Yer e Yers ?Sentiti libero di rispondere con un esempio.
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Turco
@bahoz_
iç,ye: emir kipi 2.tekil şahıs. Sen açsın,su iç,ekmek ye.
içer,yer: geniş zaman,3. tekil şahıs Aç insan su içer,ekmek yer.
içerler,yerler: geniş zaman,3. çoğul şahıs. Aç insanlar,su içerler,ekmek yerler.
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco
- Bulgaro Quasi esperto
İç is command. Like just saying drink.
İçer is "geniş zaman". He/she/it drinks.
İç - drink
içecek - it will drink
İçti - it drinked
İçer - it drinks
içmedi - it didn't drink
İçmeyecek - it won't drink
İçmez - it doesn't drink
İçmiş - I've heard that it drinked
İçiyordu - it were drinking
İçerdi - it used to drink - it would drink
İçseydi - I wish/want it would drink
İçmezdi - it used to not drink/ it wouldn't drink
İçmeseydi - I wish/want it wouldn't drink
İçse - I wish it drink
İçecekti - it almost would drink
İçiyor - it is drinking
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Inglese (Stati Uniti)
- Curdo