Question
Aggiornato il
10 feb 2022
- Francese (Francia)
-
Turco
Domande Turco
Qual è la differenza tra dişariya e dişina ?Sentiti libero di rispondere con un esempio.
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Turco
- Inglese (Stati Uniti) Quasi esperto
It’s not dişariya and dişina it’s dışarıya and dışına . Actually they both mean out/outside but for example:
(dışarıya) Get her ‘outside’ or somewhere quiet. “Turkish” (Onu ‘dışarıya’ ya da daha sessiz bir odaya götürün.)
(dışına) It's important that he does not ‘get off’ this ship. “Turkish” ( Bu geminin ‘dışına’ çıkmaması çok önemli.) OR (Kendi kutunuzun ‘dışına’ çıkmak için bir yoldur.)
It is a way to ‘get out’ of your own box.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco
@cerenlulu biz türkler neden hep ingilizce konusurken actually der.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco
- Inglese (Stati Uniti) Quasi esperto
@Christiansarebest Sanırım Türkçe konuşurken çok fazla kullandığımız için İngilizce konuşurkende kullanmazsak kendimi tam açıklamamış gibi düşünüyoruz.🤷🏻♀️🤔Aslında İngilizce konuşan insanlarda kendilerinin bu kelimeyi çok kullandıklarını düşündükleri hakkında birçok yazı var araştırırsan bulursun.😊
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco