Question
Aggiornato il
1 mar 2022
- Arabo
-
Turco
-
Inglese (Stati Uniti)
-
Inglese (Regno Unito)
Domande Turco
Qual è la differenza tra Eziklik e Aşağılık ?Sentiti libero di rispondere con un esempio.
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Turco
Çok bir fark yoktur.
Eziklik: Bir kişinin kendisini diğer insanlara göre daha değersiz, beceriksiz, görmesidir. Sıfat olarak kullanınca "ezik" tabirini kullanırız. "Ezik biri" dediğimiz zaman, kendini değersiz gören, diğer insanlardan aşağı gören kimsedir. "Ezik biri" genelde başka insanlara sormadan önemli kararlar almaz. Ve sürekli gerekli gereksiz " özür dilerim, kusura bakmayın" gibi ifadeleri aşırı fazla kullanır.
Aşağılık: Aşağılık duygusu: Bu da hemen hemen aynıdır. Kendisini diğerlerine göre daha değersiz hissetme var. Ama bir de burada kendini suçlama var.
Ezik bir insan: Ezik olduğunun çoğu kez farkında bile değildir.
Aşağılık duygusuyla hareket eden insan, eziktir ve ezik olduğunun farkındadır. Ve sürekli kendine kızar. Kendini azarlar. Bazende ters psikoloji ile bu duyguyu bastırmak için olduğundan daha değerli, güçlü göstermeye çalışır kendini.
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco
@Fatima_Alabbadi
Eziklik :
1.ezik olma durumu.
2.açlık gibi duyumsanan, tedirgin edici rahatsızlık.
Midesindeki ezikliği gidermek için bir lokma ekmek yedi"
Çarpma, dövülme vb. sebeplerle vücutta oluşan bere
- Ezilmiş veya yassılmış
- Olaylar ve hayat şartları karşısında güçsüz ve sıkıntılı duruma düşmüş olan, üzüntülü
- Pısırık
Vücudu eziklerle dolu idi.
- Hiç de ezik bulmaz kızını, hep güvenmiştir ona.
Aşağılık :
1-nitelikçe, düzeyce düşüklük, küçüklük, alçaklık.
"Bu aşağılığa akıl ermiyor"
2.niteliği, düzeyi düşük.
"Bu türlü aşağılık işler bize göre olamaz"
Aşağılık duygusu : Kişinin gerçeklere uyan veya uymayan sebeplerle, kendini yetersiz, yeteneksiz ve güçsüz görme duygusu, aşağılık hissi, aşağılık kompleksi.
O aşağılık bir adamdır.
Ben sana ihanet etmedim, bana aşağılıkça iftira atmaman gerektiğini sana ailen öğretmedi mi?
Kendini yetiştirmek için çok çaba sarfetmiş olmalısın yoksa bu kadar aşağılık olmak kolay değil.
عرج: 1. حالة الخاسر. 2. الانزعاج القلق الذي يشبه الجوع. أكل قطعة خبز لتخفيف الكدمة في معدته. الارتطام والضرب وما إلى ذلك. كدمة على الجسم - مجروش أو مفلطح - الضعفاء والمنكوبين في مواجهة الأحداث وظروف الحياة حزينون - ضعيف كان جسده مليئًا بالكدمات. - لم يجد ابنته خاسرة أبدًا ، فقد وثق بها دائمًا. حقير، خسيس : 1- نوعياً ، منخفض المستوى ، صغر ، خسة. "هذا اللقيط لا معنى له" الجودة الثانية ، المستوى المنخفض. "هذه الأشياء الحقيرة ليست لنا" الشعور بالنقص: الشعور بأن المرء يرى نفسه على أنه غير كفء ، وعاجز وعاجز ، والشعور بالنقص ، وعقدة النقص ، لأسباب تتناسب أو لا تتناسب مع الحقائق. إنه رجل حقير. أنا لم أخنك ، ألم يعلّمك والداك عدم التشهير بي؟ لابد أنك بذلت الكثير من الجهد لتثقيف نفسك وإلا فليس من السهل أن تكون بهذا الشكل المتواضع.
I'm sorry if the translation is wrong :)
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Arabo
- Arabo
- Turco
@Fatima_Alabbadi rica ederim . 😇
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?