Question
Aggiornato il
3 mar 2022
- Arabo
-
Turco
Domande Turco
Qual è la differenza tra yetecek e yetecek kadar ?Sentiti libero di rispondere con un esempio.
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Turco
Yetecek- bu bir fiildir ve gelecek zaman ile çekimlenmiştir.
Yetecek kadar- fiil olarak kullanılamaz yetecek burada kadarı niteleyen bir kelimedir. Yani: Ne kadar var? Sorusuna cevap verir. (Türkçe de '' fiilimsi'' dediğimiz bir konu var buna bakmanı öneririm)
Örn:
Bu malzemeler yetecek. (bu malzemeler bu işi yapmamız için yeter, anlamı olur)
Burada bize yetecek kadar malzeme var. (burada yeterli malzeme var anlamı olur.) (be kadar malzeme-yeterli malzeme)
Kısacası arasındaki fark: birisi fiil olarak kullanılırken diğeri yeterli anlamında kullanılır.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?