Question
Aggiornato il
3 mag 2022
- Russo
-
Tedesco
Domande Turco
Qual è la differenza tra hedef e erek e amaç e gaye e maksat ?Sentiti libero di rispondere con un esempio.
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Russo
i think hedef and gaye its arabic, but i am not sure
- Turco
@Alina_durachek
maksat,gaye,hedef Türkçe'ye Arapça'dan girdi.
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Russo
- Turco
@Alina_durachek
"erek",az kullanılıyor.En çok "hedef" ve "amaç" kullanılıyor.
hedef is like " target"
amaç is like "destination,purpose".
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco
Generally we use hedef and gaye for a long period of time.
Maksat is close to intention.
We can use amaç for all of them.
Erek means amaç but it's not used much.
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?