Question
Aggiornato il
6 giu 2022
- Cinese semplificato (Mandarino)
-
Francese (Francia)
-
Arabo
-
Russo
Domande Turco
Che cosa significa Allah'a ısmarladık ?
Risposte
Utente eliminato
6 giu 2022
Domanda in primo piano
@7amzashamseldin the meaning of it is "I'll leave you to god(his protection)" it's a expression which is said by the thoughts of "wanting to make sure that the person that's left behind is safe, spiritually/religiously" I think it might be a habit for people who use that I don't know if they mean it's meaning while saying that, maybe they do I don't know I don't use it it's a sort of old expression
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
Leggi ulteriori commenti
- Turco
When people leaving from a place, they use this phrase.
And the other people who stay in that place answer;
Güle güle.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
Utente eliminato
@7amzashamseldin the meaning of it is "I'll leave you to god(his protection)" it's a expression which is said by the thoughts of "wanting to make sure that the person that's left behind is safe, spiritually/religiously" I think it might be a habit for people who use that I don't know if they mean it's meaning while saying that, maybe they do I don't know I don't use it it's a sort of old expression
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco
allahaısmarladık : 再见 | zàijiàn
https://www.okyanusingilizce.com/turkce-ingiliz...
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
Utente eliminato
@bilgim_olsun Bu site size mi ait? Sürekli paylaştığınız için dikkatimi çekti.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco
@Ada92
Dikkatli ve başarılı bir öğrencisin. Evet, site ve içeriği bana ait. İngilizce sözlük sitesi olarak en iyisi olmasına karşın, yok denecek kadar az kullanıcım var. Sen de indirip kullanırsan ve arkadaşlarına tavsiye edersen sevinirim. Bana ordan feedback'den yazabilirsin.
Burada yazdığım çoğu Çince ve Rusça karşılıklar da bana ait, Google çevirisi değil.
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco
@bilgim_olsun Hocam elinize sağlık şu an öğrendim. Keşke rusça-türkçe böyle kapsamlı bir site de olsa. Harika bir site
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco
@cemburke
Teşekkür ederim. Rusça için aslında elimde çok büyük bir içerik var, ancak bazı nedenlerden ötürü yapamadım.
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco
Utente eliminato
@bilgim_olsun Elbette Ali abi (isminiz bu sanırım) siteyi biliyorum (paylaştığınız linkten) fakat uygulamadan haberim yoktu. Belki play store da uygulamanızın ilk göze çarpan (profil fotoğrafına benzeyen) kısmında bu uygulamanın Türkçeden diğer dillere çeviri amaçlı olduğunu -daha göze çarpacak şekilde- belli edicek bir görsel kullanmalısınız, evet kendine ait logosu olması güzel bir şey ama zaten isminde de bir çeviri uygulaması olduğunu bize belli edicek bir sözcük yok (çoğu diğer uygulamalar da "dictionary", "sözlük", "translator" gibi eklemelere yer verilmiş vermiş. Örnek "Tureng dictionary" gibi)
Bunu söylememin sebebi şu anda yaygın olan pek çok ders/test/çalışma kitabı yayınevlerinin kendilerine ait soru çözümü/ karekod okuyucu ya da ders anlatımı uygulamaları var ve sizinki biraz bunu andırıyor bu yüzden pek dikkate alınmıyor olabilir.
Diğer türlü tasarlanmış sözlük uygulamalarına baktığımda en az 100k indirmeleri olduğu gözüküyor.
Bunlar benim ilk izlenimlerim.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco
@Ada92
Yorumun için teşekkür ederim. Ben İngilizce öğretmeni ve sözlükbilimciyim, yani yazılım tarafı bana ait değil. Yazılımla ilgili bir değişikliği yaptırmak gerçekten çok zor. Maalesef yazılımcılarla çalışmanın çok zor olduğunu gördüm. Sözlüğün az kullanılmasının nedeni, "içerik kraldır" sözünün aksine Google'un öne çıkarma algoritmasanın çok farklı olması, özetle Google içeriğe değil backlink'e bakıyor, yani örneğin sen operation maddesini en güzel veren sözlük ol, bunun hiç önemi yok, hatta yanlış da yazabilirsin, bunun da önemi yok, nihayetinde bunu değerlendiren robot, insan değil. Google algoritması ise daha çok backlink üzerinden, yani size referans verilip verilmediği üzerinden çalışıyor. Bahsettiğiniz sözlüklerde yüzlerce yanlış var, ama maalesef kullanım açısından bunun önemi yok.
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
Utente eliminato
@bilgim_olsun ortaöğretimde mi yükseköğretimde mi görev yapıyorsunuz?
Questa risposta ti è stata d'aiuto?