Question
Aggiornato il
6 apr 2017
- Curdo
- Arabo
- Inglese (Stati Uniti)
-
Ucraino
Domande Ucraino
Hello,is living in kiev is expensive or cheap?i wanna study there :)
Risposte
- Ucraino
- Russo Quasi esperto
it depends on what does cheap mean for you?
one-room apartment will cost 3-5UAH thousands)
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Ucraino
- Russo Quasi esperto
But you may live in univercity's hostel(one room with 3-4 other guys) for 300UAH...
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Ucraino
- Russo
Foreign magazines tell, that it is cheap, the cheapest in Europe.
If to talk about flats - they cost from ~5 000 hrn. Here is a list https://www.lun.ua/%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%...
1 hrywna = 0,04 dollar
If you wish get prices about other things - ask me
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Curdo
- Arabo
- Inglese (Stati Uniti)
@Bimep what about other things i mean if you want to live a nice life,like you enjoying and chilling,how much you need per month in USD?
- Russo
- Ucraino
- Russo
the cost can be infinitely big, but usually
cup of coffee 25-120 hrn. (USD ~1-4)
theater 20-1000 hrn. (USD ~0,70-34)
the biggest concerts:
Eurovision - 350-6000 hrn. (USD 13-220),
Depesh Mode - 5000 hrn. (USD 180),
Andrea Bocelli - 600-5700 hrn. (USD 23-210),
Skorpions - 700-2500 hrn. (USD 26-92)
More here https://www.concert.ua/en
Night clubs - 0-220 hrn. (USD 0-8)
Botanical Garden - 40-60 hrn. (USD 1,50-2,20)
National Museum of the History of Ukraine - 30 hrn. (excursion in English for 3 people and less - 120 hrn.)
aquapark - 135-185 hrn. (2 hours)
paintball - 70-120 hrn. (2 hours)
rope jumping - 200 hrn.
Fly-board - 10 min - 580 hrn.. 1 hour - 3100 hrn. 1 day - 20 000 hrn.
parachute jump - 750 hrn.
Paragliding - 600 hrn.
Restaurants average check - 200-400 hrn. (but it is possible 50 and 5000 hrn)
and so on...
Price can be different in different companies.
converter http://minfin.com.ua/currency/converter/uah-usd/
Are these prices right for you?
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Curdo
- Arabo
- Inglese (Stati Uniti)
@Bimep what about learning ukrainian language is it hard to learn or not?and is there any private teacher to teach me?if there's a teacher,how much is price?
- Ucraino
@hama_aziz Kiev is a great place) you will be in love) I think, you can search a teacher of Ukrainian in the internet or in Skype
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Ucraino
@hama_aziz i would say the language is quite hard, besides Kyiv is a bilingual city and basically you need to speak both ukrainian and russian to communicate. Still, as far as I know, there are lots of classes and courses for foreigners, and it won't be hard to find a tutor.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Curdo
- Arabo
- Inglese (Stati Uniti)
Leggi ulteriori commenti
- Ucraino
- Russo
They propose the course of Ukrainian and Russian language (33 hrn/hour) Individual - 100 hrn./hour. Total time - 4 month
http://osvita-bez-kordoniv.com.ua/ukr/russinan-...
Also you may find a friend who will help you with Ukrainian language for free.
You may learn Ukrainian language 4-5 years in University.
But in any case everything depend on you and your diligence.
If you wish to learn by Contracting Program, it is 10 000 - 56 000 hrn.\per year.
What specialty do you want to receive?
-----------------------------------------------------
It's funny, about easiest of Ukr.l. I've talked recently. See the comments here http://lang-8.com/1370278/journals/968968319290...
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Curdo
- Arabo
- Inglese (Stati Uniti)
@Bimep i'll study in english
But i wanna learn ukrainian language to have no problem with living there,and for communicating
- Ucraino
@Bimep дуже смішні аргументи на користь "легкості" української мови. Пишеш все як чуєш? Ага, звичайно, а те, що часто плутають звуки е-и, опускають літери і навпаки додають при письмі, я мовчу вже про всілякі спрощення. Ну зовсім не важка орфографія, дійсно.
Тільки три часи? Ну так і в англійській тільки 3, правда підвидів купа. В українській так само (доконаний вид дієслова і недоконаний, наприклад), майбутніх часів теж два (буду робити - робитиму).
Ооо, а як ви в аргументах забули згадати, що в українській 7 відмін? Ще й ледве не кожна частина мови відмінюється. Або ще забули згадати про існування 4 родів.
Я мовчу про словотвір, бо там взагалі щось нереальне твориться, коли одна літера префіксу змінює повністю значення слова.
І та, до речі, те, що вільний порядок слів спрощує все, це неправда. Навпаки все від цього тільки важче, бо там все рівно правил купа, а іноді (тим паче у художній літературі та віршах) через інверсію неймовірну сенс речення вловити нереально важко.
Коротше кажучи, українська - певно одна з найважчих мов для вивчення, але точно ніяк не проста.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Ucraino
@hama_aziz yeah there are lots of differences, yet people there speak mostly russian or surzhyk (like a combination of both languages). I think you'll just need time to come to terms with everything, but you'll figure it out and everything will be alright anyway :))
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Curdo
- Arabo
- Inglese (Stati Uniti)
- Ucraino
- Russo
@aki_natur а ну цить там! Всю рибу розлякаєш.
Понаходило тут. Там в коментах і так це вже понаписували.
(та й які там 4 роди?)
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Ucraino
@aki_natur Але іноземні студенти, проживши рік у Києві чи Львові, чудово опановують мову. А що за сім відмін? Ви, як я розумію, носій української мови, відміни від відмінка не відрізняєте, чотири роди нараховуєте, купу інших сумнівних проблем за вуха притягуєте. Немає у нас двох майбутніх часів, є різні способи утворення, які не впливають на зміст, з англійською порівнювати не зовсім доречно. Це правда, що синтетична мова складніша, ніж аналітична, але скільки людей протягом величезного періоду часу по всьому світові вивчали Латину, в якій і відмінків не мало, і група тверда і м'яка є, і відміни, і дієвідміни, а люди оволодівали нею, без інтернету, хто самотужки, хто з учителем, читали древніх класиків в оригіналі, писали наукові праці і т. д. А скільки людей вивчають арабську, китайську, японську. А ви намагаєтесь когось залякати українською. Моя невістка, японка, говорить українською незрівнянно краще Авакова і не гірше багатьох депутатів у нашій Раді. Легкою може бути тільки штучна мова.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Ucraino
@valentinapereya ахаххах шось я не бачила студентів, які "за рік чудово опановували мову". Тим паче у Києві, де більшість населення російськомовна, лол.
Горіти мені, носію української, в пеклі, за те, що пропустила літеру К. Але най якщо й так, не ваше дєло, как говорітся.
Чотири роди, а шо нє? Спільного роду не існує в мові, ну сорькі, значить я просто тупіца нереальна, але нічо, в пеклі мені вже горіти за те, шо відмінок із відміною переплутала.
А з того, шо з латиною порівняли, в голосіну проорала. Да, там відмінків 6, і як в українській є і купа відмін і всьо шо хош взагалі, але ізвінітє мєня, з латини походить купа європейських мов, я мовчу вже про величееееезну схожість з англійською. Латину опанувати елементарно, якщо володієш англійською. А з українською, зе ласт тайм ай чекд, англійська вродє схожа не була.
Харошава вам дня, штолє. Минулий раз проорала з мільйонів повідомлень шо ви мені настрочили, але тут знов промовчати вже не змогла)))0
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Ucraino
@aki_natur Ори далі, якщо допомагає. Те, що романські мови походять від латини, не робить їх так само складними, як їхня "мамка", бо переважна більшість із них, якщо не всі, аналітичні, а сама Латинська, як і українська, синтетична, що і робить їх особливо складними, через що я їх і порівняла. Запам'ятати початкову форму будь-якого слова будь-якої мови не є складно. Складно ті слова до купи в'язати. Але знову ж таки, якщо людина хоче, вона досягає успіху. До речі, навіщо іноземцеві такі тонкощі, як спільний рід? Для практичного володіння мови досить і трьох, він же не на українську філологію вступає. У нас половина носіїв не скажуть правильно, якого роду 'путь', 'собака', 'нежить', 'біль' і багато інших слів, а нічого, вільно спілкуються. Ну а що ти не бачила студентів, які за рік могли вільно спілкуватися чужою для них мовою, то мені тебе шкода, мабуть самі йолопи тобі зустрічалися. Мені, видно, дужче на розумних людей щастило. Ну ти надії не втрачай.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?