Question
Aggiornato il
10 apr 2017
- Russo
-
Ungherese
-
Tedesco
-
Ebraico
Domande Ungherese
Che cosa significa Lámpámpa az éjnek pilléje repdes gyasz vergődik a falon. ?
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Ungherese
It's probably from a poem.
Lámpámban az éjnek pilléje repdes... - The night's moth flutters in my lamp,...
...gyász vergődik a falon.
... mourning struggles on the wall.
Which means a moth just about to fly into the flame of a lamp, which reflects on a wall.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Ungherese
-> " throws shadows on a wall" could be better... :T
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Russo
- Ungherese
@lenabeln Just praised vasarhelyiba for being a literary translator. :)
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Russo
- Ungherese
@lenabeln "tanulok magyarul" is enough to say you learn Hungarian. Good luck! c:
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Ungherese
@lenabeln Szívesen. ;)
@Rev01Yeti Mű-fordító, maximum. XD "Azon gondolkodám" viszont, hogy az angolban van e speckó szó a nem elektromos üzemű fényforrásokra... :P Lantern(?) talán, de az se az igazi.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Ungherese
@vasarhelyiba Van "oil lantern", mint olajlámpás. A csodalámpás is "magic lantern". Az más kérdés, hogy lampiont is jelent. Azt tudom, hogy régen nálunk volt olyan, hogy fényvető, na annak talán van angol megfelelője, bár lehet hogy csak automobil-fényszórókra használták.
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?