Question
Aggiornato il
Utente eliminato
9 giu 2017
Domande Polacco
Jest jedno znaczenie dla słowa 'siła',
to: Wojsko jakiegoś rodzaju.
Czy 'wojsko' tu znaczy 'armia' LUB 'grupa żołnierzy'?
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Polacco
- Inglese (Stati Uniti) Quasi esperto
- Inglese (Regno Unito) Quasi esperto
Siła has some meanings:
Like power (e.g superheroe's power)
Like strenght (e.g when you are working on a gym you have more strenght)
Like force (e.g China is growing in a force)
Like strong (e.g this is a strong army)
Wojsko and armia is simmilar and it means army
Grupa żołnierzy means a group of soldiers.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
Utente eliminato
"Wojsko" means "army", while "siła" means "strengh" or "force"
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
Utente eliminato
@flip-flop Tak. Ale jest określenie "Siły zbrojne", co to znaczy "siła" tu?
- Polacco
You can say
Polskie siły zbrojne
Siły powietrzne
Siły specjalne
Siły antyterrorystyczne itp.
Wydaje mi się, że to to samo, co Royal Air FORCE.
Powiedziałbym, że w tym przypadku to znaczy "armia", ale mam wątpliwości, czy "grupa żołnierzy" też nie jest ok.
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Polacco
It's like United States Air Force, group of armies.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
Utente eliminato