Question
Aggiornato il
10 giu 2017
- Arabo
-
Svedese
-
Inglese (Regno Unito)
-
Inglese (Stati Uniti)
Domande Svedese
Jag tycker mer om kött. Jag tar ... med ris och champinjoner.
Jaha. Vad ska vi dricka?
Det passer bra med vinet till här fina maten. Ska vi ta rött eller vitt vin?
Jag tycker mer om vitt vin om det passar dig, Carmen?
Ja, det går bra!
Ska vi ta en efterätt?
Ja, få se det här lite glass med ........... var jättegott.
Jag tar bara ett kaffe.
Då ser jag .......annat vill vi beställa.
Ja, gö det. .... gott det ska bli.
Please correct me and help me with the rest!
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Svedese
kalvfilé
Det passar bra med vin till den här fina maten.
Ska vi ta nån efterrätt? Ja, får se här, lite glass med vispgrädde och banan vore gott.jag tar bara en kaffe med en liten chokladbit. Då säger jag till servitrisen att vi vill beställa. Ja gör det . Åh vad gott det ska bli.
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Svedese
Kalvfilé
Det passar bra med vin till här fina maten
Ja, få se här...lite glass med med vispgrädde och banan vore jättegott.
Jag tar bara en kaffe med en liten chokladbit.
Då säger jag till servitrisen att vill vi beställa.
Ja, gö det. Å gott det ska bli.
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Arabo
@MARGRET-FKIL @Felicina Tack! But I have some questions:
1. What do "nån" and "vore" mean?
2. "Å gott" means: "Oh, good" or "very good"?
3. "Å gott det ska bli", why do the verb not come in the second position as usual' : "Å gott ska det bli"?
- Svedese
@Mahmoud_K81 1. Nån = någon ( talspråk)
Vore ( konjunktiv)
= skulle vara
2. Gott ( neutrum av god )
3. Åh vad gott det ska bli / åh vad det ska bli gott/ Åh gott ska det bli ( inget vad )
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Svedese
@Mahmoud_K81
1. Nån = common way to say "någon". Vorde "would be"
2. Oh, good
3. You can say both, but the first one is more common
Hope you'll find this helpful! :)
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Arabo
- Arabo