Question
Aggiornato il
2 lug 2017
- Lingua tatara
-
Turco
-
Russo
-
Kazako
Domande Turco
Merhaba, arkadaşlar. Bir sorum var.
Mayıs ayında Türkiye’ye geldiğimde, bir marketten bir şeyler alıp dışarı çıktığımda marketçiye ‘İyi akşamlar’ dedim (saat 18.35-18.40 civarındaydı), o da gülümseyerek ‘Daha akşam olmadı. İyi günler’ diye karşılık verdi.
Sorum şudur:
Saat kaçtan sonra ‘iyi akşamlar’ denir? Bununla ilgili bir kural var mı yoksa herkes kafasına göre mi söylüyor?
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Turco
Özel bir kural yok, genellikle hava kararınca iyi akşamlar deniyor. Kış ayında 18.35 te iyi akşamlar denip yaz ayında daha akşam olmadı denebilir. Ama sizin söylediğiniz doğru, o saat akşam kabul edilir.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco
@farrav Merhaba
aslında o saatlerde"iyi akşamlar" demek gayet normal. ama marketçi havanın karardığı saatlerde denilmesini bekliyor olabilir.
zaman olarak hangi vakte yakınsak ona göre iyi akşamlar, iyi geceler, günaydın..... diyoruz
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
Utente eliminato
@farrav Hava kararmaya başlayınca söyleriz,yani kafamıza göre işte. Sen öyle söylediğinde eğer gökyüzü aydınlıksa,belki ondan dolayı öyle söylemiş olabilir. Ama pek anlam veremedim ben,o saatlerde söylenmesi gayet normal çünkü.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco
@farrav
mesela şuan Türkiye'de saat 11:34
yani hala "günaydın /hayırlı sabahlar" denebilir.
ya da "iyi günler" denebilir. çünkü hala günün ilk vakitlerindeyiz...
Utente esperto
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Lingua tatara
@hiearthlings@Hanseong@deeplament
Herkese teşekkür ederim. Anlaşıldı şimdi 😀
- Turco
- Turco
- Lingua tatara
- Turco
Hava kararmaya başlayınca iyi akşamlar / hayırli akşamlar deriz hava daha kararmadıysa o yüzden sana öyle demiştir.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?