Question
Aggiornato il
8 lug 2017
- Bielorusso Quasi esperto
- Russo
-
Tedesco
-
Polacco
Domande Polacco
Che cosa significa ewentualnie ?
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Polacco
When u possibly can do something. So ewentualnie just mean "possibly"
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Polacco
Alternatively or if necessary.
Możemy zjeść pierogi albo ewentualnie naleśniki.- We can eat dumplings or alternalively pancakes.
Ewentualnie będziesz mógł pojechać autobusem.- You can go by bus, if necessary.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Polacco
"Ewentualnie" też można stosować jako zamiennik słów lub / albo (или).
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Polacco
Remember!
Ewentualnie don't means the same what english "eventually". Sounds familar, means completely different things.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?