Question
Aggiornato il
13 lug 2017
- Ucraino
- Russo
-
Slovacco
-
Italiano
-
Coreano
Domande Slovacco
what's the infinitive of 'nedokážu'?
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Slovacco
- Ceco Quasi esperto
nedokážu - 3rd person plural, future tense, negative
infinitive: dokázať
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Slovacco
"nedokážu" is in czech, in slovak it's "nedokážem" infinitive (negative)-nedokázať and the positive: dokázať
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Ucraino
- Russo
- Slovacco
@amzngpnck Slovak books have some typing error😅 but was it e-book or normal book? 'cause in e-books have a lots of mistakes...in my experience...😑
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Slovacco
Aj ja som si myslela, že to je česky, keď som to videla, ale kľudne to mohlo byť aj vo vete, že "pokým mu nedokážu nevinu" a podobne :) @G_ChiaLa
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Slovacco
@Tina111 Ale stále to nie je po Slovensky... "Pokím mu nedokážem nevinu." Takto by to malo byť v tej knihe😊 a takto je to aj gramaticky správne 😊
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Slovacco
- Ceco Quasi esperto
@G_ChiaLa Prosím ťa, nauč sa najprv po slovensky, kým budeš rozdávať rady o gramatike.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Slovacco
- Ceco Quasi esperto
@Tina111 Sorry, ale keď niekto napíše "pokím" a ešte povie, že takto je to gramaticky správne, tak to už je moc.
A skús si predstaviť, ako sa bude cítiť ten chudák cudzinec, ktorý si prečíta, že "nedokážu" ani nie je slovenské slovo.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Slovacco
go with juro's answer, it's absolutely precise. this girl was thinking she was looking at 1st person singular in czech ☺
Questa risposta ti è stata d'aiuto?