Question
Aggiornato il
18 lug 2017
- Inglese (Stati Uniti)
- Spagnolo (Spagna)
-
Polacco
Domande Polacco
Qual è la differenza tra Dojdę e Dotrę ?Sentiti libero di rispondere con un esempio.
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Polacco
dojdę - tylko kiedy mówisz o chodzeniu piechotą
dotrę - dotrzeć można dzięki różnym środkom transportu; samochodem, na piechotę, samolotem itd...
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Polacco
Dojdę is when you use your feet to move on somewhere.
Dotrę has no particular meaning, you can arrive as well by bus, train, car, ship, plane, everything.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Polacco
There are also expresions like dotrzeć do celu means the same as osiągnąć cel; doszedłem do rozwiązania (to solve sth); w grach: dotrzeć/dojść do następnego poziomu; robiąc coś: dotarłem daleko
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Polacco
Dojdę czyli nogami a dotrę np.przyjde , przyjadę przybiegne
Questa risposta ti è stata d'aiuto?