Question
Aggiornato il
17 feb 2015
- Russo
-
Ceco
-
Inglese (Stati Uniti)
Domande Ceco
Qual è la differenza tra by e bych e bychom ?Sentiti libero di rispondere con un esempio.
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Ceco
- Inglese (Regno Unito)
bych is used when talking in 1st person singular (I would) so
já bych chtěl jít do divadla.
and bychom is used in 1st person plural so (we would)
my bychom chtěli jít do divadla.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Russo
děkuji! ale co z toho prostého "by"? je to pro neosobní případy? například, "bylo by zajímavé, že ..."
- Ceco
- Inglese (Regno Unito)
"by" může být použito jak pro neosobní, tak osobní případy jako "to by mohlo vyjít" "ona by mohla chtít.."
já bych
ty bys
on/ona/ono by
my bychom
vy byste
oni by
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Russo
- Ceco
Internetová jazyková příručka, Podmiňovací způsob (byste, abyste, kdybyste), jakoby a jako by:
http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=575
Jsou tam tabulky s příklady.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Russo
díky! máme v ruštině jen jednu formu 'by', proto rád jsem se dostál od vás tu linku