Question
Aggiornato il
10 set 2016
- Inglese (Stati Uniti)
- Polacco Quasi esperto
-
Giapponese
-
Cinese semplificato (Mandarino)
-
Coreano
Domande Esperanto
Che cosa significa ĉu ?
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Inglese (Regno Unito)
it's a question marker, but literally, it means "whether" I think.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Inglese (Stati Uniti)
- Esperanto Quasi esperto
If it is placed at the beginning of a sentence, it marks a yes/no question: "Vi estas Tom" ("You are Tom") -> "Ĉu vi estas Tom" ("Are you Tom?"). http://bertilow.com/pmeg/gramatiko/demandoj_res...
If it is in the middle of the sentence, it means "if" or "whether". "Mi devas fari ĝin ĉu mi volas, ĉu ne" ("I have to do it whether I want to or not"), "Mi ne scias, ĉu li estas amiko" ("I don't know if he's a friend."). http://bertilow.com/pmeg/gramatiko/kombinitaj_v...
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Inglese (Stati Uniti)
@Chives: Ĉu...ĉu havas malsaman signifon ol ĉu...aŭ, do estu zorga.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Inglese (Stati Uniti)
- Esperanto Quasi esperto
@Airvian Jes: "Unu sola ĉu povas montri nur demandon... En alternativdemandoj oni ne uzu ĉu... ĉu, sed ĉu... aŭ: 'Ĉu esti aŭ ne esti, – tiel staras nun la demando.', 'Rigardu, ĉu ĝi estas la vesto de via filo, aŭ ne?'" (http://bertilow.com/pmeg/gramatiko/kombinitaj_v...)
Questa risposta ti è stata d'aiuto?