Question
Aggiornato il
14 ago 2018
- Inglese (Regno Unito)
-
Turco
-
Curdo
Domande Turco
Qual è la differenza tra sormaya çekindim e sormaktan çekindim ?Sentiti libero di rispondere con un esempio.
Risposte
Leggi ulteriori commenti
- Turco
sormaya çekindim doğru bir ifadedir sormaktan çekindim diye bir kalıbın Türkçede kullanıldığını hiç duymadım
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Inglese (Stati Uniti)
- Turco
basically the correct saying is sormaya çekindim. if you say sormaktan çekindim it would sound a little bit strange ☺
and everyone will readily understand that you are a foreigner 😅
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco
Sormaya çekindim: soru sormaya korkmak anlamına gelir. Sormaktan çekindim: Devamlı sorulan bir soruyu tekrarlayıp aralıklarla sormaya korkmak. Örnek : 1. “Sana soru sormaya korkuyorum” 2. “Ona aynı şeyleri sormaktan korkuyorum “ gibi.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Inglese (Regno Unito)
@adasahin bu beni çok şaşırttı çünkü sözlükte bakınca "-den çekinmek" gördüm "-e/a çekinmek" yok aslında
- Turco
@volera soruyu sormaya çekindim diye bir cümle ben hiç duymadım Özür dilerim
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco
Kıza neden Türkçe cevap verdiğinizi de açıklar mısınız
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Inglese (Stati Uniti)
- Turco
@halilaknofficial fakat burada bahsedilen şey çekinmek yani korkmakta olduğu gibi mek mak kullanılması biraz garip olur ve birisine birşeyi sormaya çekiniriz sormaktan değil. Yani bana göre
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco
@zehratosun28 benim demek istediğim tekrar tekrar sorulan soruya karşılık sormaktan bıktım, korktum vs dile getirmek istediğinde böyle söylerse bir sıkıntı olmaz. Ama arkadaş Türkçe edebiyat okuyorsa bilemem.Bana göre böyle kulanılması doğru. :) @volera ama sen dert etme biz seni her türlü anlarız :D
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco
@burcakyalta ona ana dilinde otomatik çeviri yapmıyor mu?
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco
@halilaknofficial hayır. Zaten öyle olsa programın bi anlamı kalmaz.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco
@burcakyalta :D doğru söylüyorsun.Ben yeni gördüm merak edip indirdim ama uygulama benim düşündüğüm gibi değil silsem iyi olacak.
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Turco
@halilaknofficial aynı şey benim içinde geçerli methedildiği kadar öğretici değil
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
Utente eliminato
sormaya çekindim korktuğun anlamına gelir. sormaktan çekindim sürekli aynı soruyu sormuş olmaktan cekinmen anlamına gelir
Questa risposta ti è stata d'aiuto?
- Inglese (Regno Unito)
@litt @hebelehubelehub @fltjdjfj @zehratosun28 @adasahin tamam arkadaşlar 😊 oldukça iyi anlıyorum artık , çok teşekkür ederim hepinize 💙